друкувати


Росія до середини 2019 року вестиме контроль за вантажами з України в Казахстан транзитом через свою територію

31 грудня 2019, 18:00

Президент РФ Володимир Путін продовжив до 1 липня 2019 року дію указу «Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки і національних інтересів Росії при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Казахстану через територію РФ». Про це повідомляє «Інтерфакс».

Нагадаємо, що імпорт українських товарів у Росію , на який введено нову заборону, оцінили у $510 млн, заявляють у Москві.

Указ було підписано 1 січня 2016 року з огляду на призупинення з цієї дати дії Договору про зону вільної торгівлі щодо України.

Указ передбачає введення стосовно транзитних вантажів, що прямують з України через Росію до Казахстану, засобів ідентифікації (пломб), зокрема тих, що функціонують на основі навігаційної системи ГЛОНАСС.

Указ вводив також вимоги про наявність у водіїв, які здійснюють такі автомобільні транзитні перевезення, облікових талонів. При цьому в указі президента наголошувалося, що такі міжнародні транзитні перевезення вантажів з України можливі лише за в'їзду транспортних засобів і поїздів із території Білорусі.