друкувати


В наступному році «Укрзалізниця» запустить 30 локомотивів General Electric

31 грудня 2019, 14:00

У наступному році «Укрзалізниця» запустить на південному та східному напрямках 30 локомотивів General Electric. Про це написав у Facebook прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Нагадаємо, що тепловоз ТЕ33 АС виробництва General Electric має швидший оборот і може виконувати за зміну більше поїздок, ніж тепловози, які працювали раніше на аналогічних маршрутах. 

«У 2019-му ми випускаємо на лінії три десятки нових локомотивів виробництва General Electric. Вони працюватимуть на залізничних маршрутах Сходу і Півдня країни. Попереду – подальша модернізація залізниці та будівництво сучасних автомобільних коридорів», – повідомив Гройсман.

13 грудня в перший рейс вирушив локомотив виробництва американської компанії General Electric. Тепловоз ТЕ33АС виробництва General Electric має швидший оборот і може виконувати за зміну більше поїздок, ніж тепловози, які працювали раніше на аналогічних маршрутах.

Тепловоз доставив вагони з 3,8 тис тонн руди для металургійних комбінатів Маріуполя.

Перший її етап передбачає постачання 30 вантажних локомотивів TE33A Evolution, виготовлених у США, а також локалізацію певної частини виробництва в Україні, що становить 10% кінцевої вартості угоди. На даному етапі GE буде використовувати українську сигнальну та радіосистему та певні елементи кабіни.

Вартість локомотивів —  $4,68 млн (з ПДВ) за кожен. Загалом сума контракту становить $140 млн з ПДВ.