друкувати


Імпорт українських товарів у Росію, на який введено заборону, оцінили у $510 млн

31 грудня 2019, 13:00

Імпорт українських товарів у Росію , на який введено нову заборону, оцінили у $510 млн, заявляють у Москві. Про це повідомило ІА «Інтерфакс».

Нагадаємо, що українська сільськогосподарська продукція потрапила під заборону РФ.

У міністерстві економічного розвитку РФ зазначили, що загальний імпорт товарів з України в Росію в 2017 році становив $4 млрд 912,1 млн.

«Ввезення санкційних товарів (додатково заборонених у 2018 році) з України до Росії за 2018 рік становитиме, за попередніми оцінками, близько $510 млн», –  повідомили в Мінекономрозвитку.

У суботу прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову уряду про заборону на ввезення до Росії товарів, вироблених в Україні або таких, що переміщуються через її територію.

Підписаною постановою вводиться заборона на ввезення до Росії товарів, країною походження яких є Україна, або переміщуються через територію України, за затвердженим списком. Основний обсяг товарів, щодо яких запроваджено заборону, зараховано до категорії промислових. До списку також включені сільськогосподарська продукція, сировина і продовольство, – йдеться в повідомленні прес-служби.

Росія, зокрема, заборонила ввезення з України вин, зокрема й кріплених, етилового спирту, тракторів, трансформаторів, паперу і шпалерів, гравію, щебню.