друкувати


Назавано фактор стримування падіння закупівельних цін на зернові для середніх та малих аграріїв в 2018 році

31 грудня 2019, 10:17

Назавано один із ключових фактор стримування падіння закупівельних цін на зернові для середніх та малих аграріїв в 2018 році — це форвардні контакти від  ПАТ "Аграрний фонд". Одним із ключових маркерів розвитку АПК за рік названо саме форвардну програму підприємства, сказано в аналітичній графіці AgoPolit.com.

Видання проаналізувало роботу агросектору за 2018-й рік і виділило 15 ключових маркерів розвитку (як позитивного, так і негативного): держпідтримка, мораторій, фермерство, рейдерство, форвардна програма ПАТ «Аграрного фонду», Азовська криза, «безголове» міністерство, соєво-ріпакові правки, АЧС, органічне виробництво, ГМО та інші. 

Про основні досягнення та провали читайте у аналітичному матеріалі «Згадати все: ТОП-10 подій в агросекторі за 2018 рік».

Видання подає позитивні і негативні наслідки кожного з маркерів на розвиток АПК.

Аграрний фонд. Плюси: забезпечення обіговими коштами малого та середнього агробізнесу в пікові періоди; укладено 111 форвардних контрактів (законтрактовано - 432 тис. т із яких поставлено 415 тис.т) з аграріями різної величини; страхування закупівельних цін на зернові на внутрішньому ринку в піковий період збору урожаю. Щодо мінусів, то їх не виявлено», — сказано у графіці.

Інші меседжі детально дивіться у графіці далі.