друкувати


Названо основні досягнення і провали фермерства за рік – дослідження

29 грудня 2018, 08:30

У 2018 році було 15 ключових маркерів розвитку (як позитивного, так і негативного) агросектору: держпідтримка, мораторій, фермерство, рейдерство, форвардна програма ПАТ «Аграрного фонду», Азовська криза, «безголове» міністерство, соєво-ріпакові правки, АЧС, органічне виробництво, ГМО та інші. Про це йдеться в інфографіці видання.

Про основні досягнення та провали читайте у аналітичному матеріалі «Згадати все: ТОП-10 подій в агросекторі за 2018 рік»

Видання подає позитивні інегативні наслідки кожного з маркерів на розвиток АПК.

«Фермерські господарства. Мінуси: провал держпрограми «фермерський мільярд»; відсутність держпрограми з відшкодування за один гектар; проблеми з кредитуванням; зростання частки торгівлі в тіні фермерською продукцією. Плюси: Конституційний суд підтримав ініціативу лідера Радикальної партії Олега Ляшка зробити фермерів основою аграрного устрою країни; фермери самостійно виходять на міжнародні ринки; активізувалася участь фермерів у різноманітних іноземних програмах допомоги; відбувається активна фаза модернізації фермерського виробництва», — наводиться приклад одного з маркерів.

Інші меседжі детально дивіться у графіці далі.