друкувати


Українські рідкі добрива планують експортувати до країн СНД

28 грудня 2018, 08:30

У Каховці Херсонської області 13 грудня відкрили завод з виробництва рідких добрив компанії ТерраТарса. Частину вироблених брив компанія планує експортувати до країн СНД. Про це повідомляє Kurkul.com.

Нагадаємо, нардеп закликав не пускати російські добрива до України.

На сьогодні головним ринком збуту для добрив є Україна. Тому на перший рік роботи компанія розраховує поставити 90% виробленої продукції на вітчизняний ринок. А до 10% буде експортувати в країни СНГ такі як Молдова, Грузія, Узбекистан, Казахстан. В перспективі на 3-5 років комерційний директор розраховує, що доля експорту зросте до 30-50%.

Перша лінія виробництва рідких добрив розрахована на об’єм виробництва до 3 млн л на рік. Сама ж автоматична лінія пакування дозволяє розливати в каністри близько 60 тис. л на добу.

У виробництві буде використовуватися сировина від провідних європейських і світових виробників.

На сьогодні під виробництво рідких добрив уже повністю облаштований склад для зберігання готової продукції та сировини в зимовий період. В планах компанії на 2019 р. масштабне будівництво складських поміщень для зберігання сировини, тари та готової продукції загальною площею 11 тис. кв. м.