друкувати


В Україні почала дешевшати цибуля

27 грудня 2018, 15:10

З початку поточного тижня на ринку України спостерігається падіння ціни на цибулю. Так, її вартість знизилася на 9%. Про це повідомляє Kurkul.com.

Нагадаємо, в Україні різко подорожчали томати.

Сьогодні українські фермери ведуть продають продукцію по 10—13 грн/кг ($0,37-0,47/ кг), в залежності від якості. Ще тиждень тому мінімальні ціни на цю продукцію знаходилися на рівні 11 грн/кг ($0,40/кг).

Поступатися в ціні виробники змушені через помітне зниження попиту, оскільки оптові компанії та роздрібні мережі сформували товарні запаси ще до новорічних свят і на цей момент ще не розпродали наявні обсяги. Тим часом, якість продукції в необладнаних складах стрімко погіршується, тому їх власники знижують ціни, щоб таким чином стимулювати темпи збуту.

Наразі якісна цибуля в українських господарствах коштує в середньому в 3 рази дорожче, ніж в кінці грудня 2017 р. Крім того, фермери впевнені, що після новорічних свят темпи зростання цін на цю продукцію в Україні значно прискоряться. Вони аргументують це обмеженою пропозицією цибулі високої якості в українському господарствах та активним попитом з боку європейських імпортерів.