Уряд просять зупинити нелегальний імпорт свинини
Уряд просять зупинити нелегальний імпорт свинини

Сьогодні Україна потерпає від проблеми нелегального імпорту свинини, який здійснюється через кордон із країнами ЄС. Про це повідомляє прес-служба Асоціації тваринників України.

Нагадаємо, яловичина залишається малодоступною для більшості українців.

Зазначається, що ціни на контрабандну свинину з-за кордону нижчі, ніж на легальну внутрішню продукцію. Тому - кількість сірих закупівель системно зростає, від чого страждає український виробник.

«Інша загроза – це те, що низка країн ЄС мають проблему африканської чуми свиней, і контрабандна свинина може містити вірус цієї хвороби, який заноситься до України і призводить до збільшення кількості спалахів АЧС вже на території нашої держави», - кажуть тваринники.

З огляду на ситуацію що склалася, Асоціація тваринників України звернулася з офіційним листом до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана із закликом вплинути на ситуацію із контрабандним імпортом продукції свинарства в Україну.

У рамках цього звертаємося до Вас із проханням сприяти посиленню прикордонного та митного контролю на предмет контрабанди свинини, ініціювання проведення спільних спеціальних прикордонних операцій з сусідніми країнами з метою виявлення нелегальної свинини, проведення перевірок правоохоронними органами на українських пунктах пропуску через державний контроль та роботу митниць, а також забезпечення належного знищення, вилученої на законних підставах, контрабандної свинини, - йдеться у тексті листа за підписом голови АТУ Ірина Паламар.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

25 січня 2019
ТОП-5 ключових трендів вітчизняного свинарництва у 2018 році
В Асоціації свинарів України (АСУ) назвали ключові тренди, які панували на ринку у 2018 році. Про це повідомляє сайт АСУ. Нагадаємо, що в Україні...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...