друкувати


Уряд просять зупинити нелегальний імпорт свинини

26 грудня 2018, 09:30

Сьогодні Україна потерпає від проблеми нелегального імпорту свинини, який здійснюється через кордон із країнами ЄС. Про це повідомляє прес-служба Асоціації тваринників України.

Нагадаємо, яловичина залишається малодоступною для більшості українців.

Зазначається, що ціни на контрабандну свинину з-за кордону нижчі, ніж на легальну внутрішню продукцію. Тому - кількість сірих закупівель системно зростає, від чого страждає український виробник.

«Інша загроза – це те, що низка країн ЄС мають проблему африканської чуми свиней, і контрабандна свинина може містити вірус цієї хвороби, який заноситься до України і призводить до збільшення кількості спалахів АЧС вже на території нашої держави», - кажуть тваринники.

З огляду на ситуацію що склалася, Асоціація тваринників України звернулася з офіційним листом до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана із закликом вплинути на ситуацію із контрабандним імпортом продукції свинарства в Україну.

У рамках цього звертаємося до Вас із проханням сприяти посиленню прикордонного та митного контролю на предмет контрабанди свинини, ініціювання проведення спільних спеціальних прикордонних операцій з сусідніми країнами з метою виявлення нелегальної свинини, проведення перевірок правоохоронними органами на українських пунктах пропуску через державний контроль та роботу митниць, а також забезпечення належного знищення, вилученої на законних підставах, контрабандної свинини, - йдеться у тексті листа за підписом голови АТУ Ірина Паламар.