друкувати


Укрзалізниця закликала аграріїв відвантажувати зернові рівномірно

24 грудня 2018, 07:30

Укрзалізниця закликає аграріїв напередодні тривалих зимових свят здійснювати відвантаження зернових рівномірно впродовж тижня, включаючи суботу та неділю. Про це сказав в.о. голови правління АТ Укрзалізниця Євген Кравцов, повідомляє прес-служба компанії.

Нагадаємо, Гройсман пообіцяв розібратися із зупинкою імпорту міндобрив.

«Попереду тривалі свята, й ми прагнемо, щоб вони не позначилися негативно на обсягах перевезення зернових. Тому сьогодні закликаємо представників аграрного бізнесу навантажувати зерно безперервно в режимі 24/7 та рівномірно впродовж усього тижня, у тому числі й у вихідні», – зазначив Кравцов.

За його словами, занепокоєння Укрзалізниці щодо навантаження зерна в період тривалих свят небезпідставні. Аналіз ритмічності навантаження зернових упродовж тижня свідчить, що максимальний обсяг навантаження триває з вівторка по п’ятницю, а мінімальний – із суботи по понеділок. І така закономірність відстежується щотижня.

Ми чітко бачимо, що в середньому в період із суботи по понеділок навантажується на 235 вагонів на добу або майже на 16 тис. тонн менше, ніж у період з вівторка по п’ятницю. Через таку циклічність Укрзалізниця перевозить щомісяця на 200 тис. тонн зерна менше, ніж могла б перевезти, та недоотримує близько 500 млн грн доходів на рік», – повідомив керівник Укрзалізниці.

Щоб уникнути необґрунтованих втрат обсягів перевезення зернових, компанія вкотре закликає всіх стейкхолдерів зернового ринку сприяти безперервному процесу перевезень та забезпечити ритмічне відвантаження зернових 7 днів на тиждень та 24 години на добу.

«Маємо виконати поставлені державою завдання з перевезення зернових, тому залишаємо за собою право в останню чергу здійснювати вивезення зерна з елеваторів, які не працюють за графіком 24/7», – зауважив Кравцов.