друкувати


Рада зробила перший крок до приватизації аграрних об’єктів — парламент

29 січня 2016, 08:04

Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект, необхідний для старту приватизації.

Ним передбачається, що до приватизації в якості покупців не допускаються юридичні або пов'язані з ними особи, зареєстровані в країнах, визнаних Верховною Радою агресорами. Не допускається участь у приватизації представників країн, щодо яких застосовані санкції. Це обмеження пропонується поширити і на фізичних осіб, які мають громадянство країни, визнаної країною-агресором. Пропонується скасувати обов'язковий попередній продаж на фондових біржах пакета акцій акціонерних товариств груп "Б" і "Г" у розмірі 5-10% статутного капіталу.

Згідно із пояснювальною запискою, прийняття цього документу дасть змогу захистити національні інтереси у процесі реформування відносин власності, удосконалити механізми та процедури приватизації, підвищить економічну ефективність продажу об’єктів та надходження до державного бюджету.

Нагадаємо, 9 жовтня 2015 року Кабмін продовжив на 2016 рік дію базового постанови про проведення приватизації, оскільки уповноважені органи управління держмайном не передали всі активи у ФДМУ.

AgroPolit.com