друкувати


Названо плодоовочеві підприємства, які отримають дотації у 2019 році – Мінагрополітики

20 грудня 2018, 14:39

В Міністерстві аграрної політики та продовольства України затвердили розподіл коштів між агровиробниками, відповідно до державної програми підтримки розвитку хмелярства. Про це йдеться в указі Мінагрополітики №588 «Про деякі питання державної підтримки розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства». Документ підписаний в.о. міністра Максимом Мартинюком 18 грудня поточного року, повідомляє east-fruit.com.
 
Нагадаємо, що на АgroРolit.com створено проект GoЗаАгроДотаціями.

Також оприлюдено Розподіл видатків Державного бюджету у 2018 та 2019 роках (оновлено).

Дотації будуть направлені на закладку молодих садів, виноградників та ягідників для компенсації витрат на придбання посадкового матеріалу, плодово-ягідних культур, винограду та хмелю.

Крім того, вищезгаданим указом профільного міністерства внесено зміни до переліку суб'єктів господарювання, які мають право на отримання компенсації, пов'язаної з витратами на будівництво холодильних установок з регульованим газовим середовищем.

Всього, за даними Мінагрополітики, держпідтримку отримають 133 агровиробника в різних регіонах України.

Серед них, такі відомі виробники плодоовочевої продукції як ТОВ «Сади Дніпра», які, згідно з програмою держпідтримки, отримають 7565,5 тис.гГрн., Фермерське господарство «Еко Беррі» (1973,4 тис. грн.), ТОВ «Фемілі гарден» (10492,7 тис. грн.), агрофірма «Імберрі» (369,6 тис. грн) і ін.