друкувати


Фермери Полтавщини вийшли на трасу з вимогою продовжити мораторій на землю

19 грудня 2018, 15:00

Фермери Полтавщини провели вздовж траси Київ—Харків акцію, на якій вимагали в  українського парламенту невідкладно розглянути й ухвалити рішення про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Про це повідомив депутат Ігор Мосійчук на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що парламент закликають проголосувати за продовження дії мораторію на продаж  сількогосподарських земель на 2019 рік ще до Нового року, а також закріпити в Конституції норму, що земля має належати українським фермерам. З такою ініціативою  з трибуни  виступив лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко.

Також Конституційний Суд відмовився оцінювати конституційність мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Мої земляки фермери Полтавщини проводять попереджувальну акцію протеста вздовж траси Київ—Харків з вимогою до українського парламента невідкладно розглянути й ухвалити рішення про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Земля — це найбільший скарб української Нації, і українські селяни, фермери які на ній працюють і живуть, годують з неї весь наш народ, є єдиними хто має право нею володіти. МВФ вимагає відкрити ринок вільного продажу землі в Україні для того, щоб чужинці-латифундисти за копійки скупили нашу українську землю. Ми не допустимо, щоб українська земля стала товаром, на якому наживатимуться чужинці-лихварі!", ­­– написав він.

Також Мосійчук зазначив, що у четвер, за ініціативи лідера Радикальної партії Олега Ляшка, парламент має розглянути продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.