друкувати


Завтра Аграрний комітет розгляне всі законопроекти про мораторій на землю

17 грудня 2018, 17:00

Завтра Аграрний комітет на своєму засіданні розгляне всі зареєстровані в парламенті законопроекти щодо продовження заборони на відчуження земель сільськогосподарського призначення: до наявних 13-ти них додалися ще №9355-15 та №9355-14. Про це на своїй facebook-сторінці написав народний депутат України Олександр Бакуменко.

Нагадаємо, що названо ТОП-3 області за кількістю земельних ділянок, які було обміняно або подаровано.

«Це законопроекти № 9355 та 15 альтернативних до нього законопроектів, а також законопроект №9364 та законопроект №5476, на якому наполягала Юлія Володимирівна Тимошенко», – зазначив він.

І додав:

Колеги, прошу підтримати включення усіх названих законопроектів до порядку денного дев’ятої сесії, а також прошу підтримати включення до порядку денного вкрай важливого євроінтеграційного законопроекту №9162. Цей законопроект є рамковим. Він визначає основні принципи та пріоритети державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку.

Він зауважив, що звернувся до голови Верховної Ради з проханням включити до порядку денного 20 грудня 2018 року «мораторні» законопроекти.

А з метою комплексного підходу у вирішенні нагальних питань у галузі земельних відносин, висловив прохання перед «мораторними» законопроектами включити до порядку денного в цей день наступні законопроекти у такій послідовності:

- законопроект про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству, №8121, підготовлений до другого читання. Це дуже важливий законопроект, який врегульовує питання щодо запобігання протиправному захопленню підприємств в аграрному секторі економіки;

- підготовлені до першого читання законопроекти №7118 і 7118-1 щодо внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління земельними ресурсами в межах території об'єднаних територіальних громад. Дані законопроекти передбачають розширення повноважень органів місцевого самоврядування у галузі земельних відносин;

- євроінтеграційний законопроект №4611 про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами;
- євроінтеграційний законопроект №9162 про основні засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку;

- законопроект №6527-д про сільськогосподарську кооперацію та законопроект щодо посилення захисту прав сільгоспвиробників, які використовують зрошувальне землеробство – №3157.

Колеги, прошу вас підтримати прийняття всіх озвучених законопроектів!", – написав Бакуменко.