друкувати


Як проявив себе локомотив General Electric на українських рейсах, — експерт

17 грудня 2018, 09:27

Тепловоз ТЕ33 АС виробництва General Electric має швидший оборот і може виконувати за зміну більше поїздок, ніж тепловози, які працювали раніше на аналогічних маршрутах. Про це розповів в.о. глави «Укрзалізниця» (УЗ) Євген Кравцов, повідомляєє ЦТС.

Нагадаємо, що понад 30% великих компаній-операторів залізничних перевезень готові інвестувати в придбання локомотивної тяги.

«Маршрут Комиш-Зоря—Федорівка (відстань приблизно 130 км) і назад новий локомотив долає в середньому за 3-3,5 години, тоді як тепловози, які до нинішнього часу працювали на цьому маршруті — за 4,5 години», – навів приклад Кравцов.

Також керівник УЗ нагадав, що максимальна вага поїзда, який веде локомотив «Тризуб» на згаданій ділянці, наразі становить 3,9 тис. т. Однак після першого місяця експлуатації залізничники мають намір переглянути цю норму й визначити, на скільки можна збільшити максимальну вагу поїзда.

Запас потужності у тепловоза є. Раніше на цій ділянці ми використовували тільки двосекційні локомотиви, тому що таких потужних односекційних не було", – додав Кравцов.

Тепловоз доставив вагони з 3,8 тис. т руди для металургійних комбінатів Маріуполя.

У лютому 2018 року корпорація GE підписала довгострокову рамкову угоду з ПАТ «Укрзалізниця» на $1 млрд.

Перший її етап передбачає постачання 30 вантажних локомотивів TE33A Evolution, виготовлених у США, а також локалізацію певної частини виробництва в Україні, що становить 10% кінцевої вартості угоди. На даному етапі GE буде використовувати українську сигнальну та радіосистему та певні елементи кабіни.

Вартість локомотивів —  $4,68 млн (з ПДВ) за кожен. Загалом сума контракту становить $140 млн.