друкувати


Оприлюднили структуру права власності 31,1 млн га українських чорноземів — інфографіка

12 грудня 2018, 17:00

Згідно із публічними звітом Держгеокадастру за 2017 рік, впродовж року було проаналізовано та виправлено відомості про 1,3 млн земельних ділянок. З урахуванням ймовірних помилок, загальна площа зареєстрованих земель становить приблизно 31,1 млн га. Про це свідчать дані графіки AgroPolit.com.

Нагадаємо, представництво Світового банку в Україні 8 жовтня презентувало єдину базу даних земельних відносин в Україні, відкриту для загального доступу.

Моніторинг земельних відносин – це система збору, збереження та оприлюднення набору даних та показників щодо стану земельних відносин в Україні. Моніторинг проводиться на рівні районів та міст обласного підпорядкування. Ці показники стосуються основних характеристик земресурсів та земельних відносин, а саме: наповнення Державного земельного кадастру та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, кількості та характеристики транзакцій із земельними ділянками, податку на землю, судових спорів, приватизації та вилучення земельних ділянок для суспільних потреб, а також рівності у забезпеченні прав різних категорій землевласників та землекористувачів.

Реалізація моніторингу та публікація даних дозволила подолати зазначені проблеми. Водночас дотримання принципу загальної доступності до наявної інформації про розвиток земельних відносин є основою ефективного землеволодіння, користування та розпорядження, а також інструментом забезпечення прозорості та підзвітності рішень у сфері земельних відносин, схвалюваних органами державної та місцевої влади

 

Детальніше дивіться у графіці: