друкувати


Міжвідомча антирейдерська комісія не виконує свої обов'язки — заява

10 грудня 2018, 12:10

За рік роботи Міжвідомчій комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств вдалося розглянути лише 14 випадків рейдерства. Про це розповів народний депутат України, член комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин, голова ради ГО «Бізнес-Варта» Іван Мірошніченко під час антирейдерського форуму «Бізнес проти знищення держави», передає власний кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, в Україні створили спеціальну інфраструктурну раду у складі «Бізнес-Варти», яка займатиметься вирішенням проблем з перевезеннями вантажів та пасажирів.

За даними ГО «Бізнес-Варта», в Україні лише у 2018 році сталося 600 фактів незаконного захоплення майна. Комісією було проведено 7 засідань, за результатами розслідувань жодного учасника злочинів не покарано. 

«За круглим столом (на засіданні комісії) присутні всі, хто потрібен для того, щоб вирішувати проблеми. Там є представники всіх силових структур, міністерства юстиції. Але нам ще ні однієї справи не вдалося довести до кінця. За рахунок того, що розглядаємо ці випадки і піднімаємо питання публічно, ми вберегли від випадкових нападів сотні підприємств. Бо рейдери відчувають супротив. Але з точки зору покарання винних ми не досягнули результатів», - сказав Іван Мірошніченко.

За результатами роботи Комісії надсилали рекомендації до органів влади, звернення мали вплив на роботу слідчих органів на етапі досудового розслідування та мали на меті посилити процесуальну позицію потерпілих. Проте у ГО «Бізнес-Варта» переконані, що діяльності комісії мало і здійснюється вона несистемно.

Нашим пріоритетом у 2019-му році буде покращити ефективність роботи цієї комісії. Що стосується ГО «Бізнес-Варта», наш колектив не настільки великий, щоб пропускати через себе сотні випадків. Зараз у нас в роботі 24 справи, якими займаємося. Було здійснено 150 депутатських звернень, ми зняли більше сотні відеороликів, щоб наша діяльніть була публічною. Наша мета – об’єднати бізнес. Бо гарних людей більше, але коли вони не об’єднані, не мають тієї сили, щоб впливати на процеси і бути ефективними», - підсумував голова ради ГО «Бізнес-Варта».