друкувати


Фіскальна служба оприлюднисть інформацію про борги по місцевих податках

9 грудня 2018, 07:31

Відтепер фіскальна служба надаватиме органам місцевого самоврядування інформацію про сплачені податки та збори, а також суми податкового боргу по кожному платнику податків. Про це заявив директор Асоціації міст України (АМІ) Олександр Слобожан на Форумі місцевого самоврядування виконавчий, повідомляє otg.cn.ua.

Нагадаємо, що доходи загального фонду місцевих бюджетів України у січні-жовтні 2018 року, порівняно з аналогічним періодом 2017 року, зросли на 22%, або на 34,187 млрд грн – до 189,367 млрд грн.

Також в Асоціації міст України (АМУ) відмічають необхідність відповідності регіональних проектів, підтримку яких здійснює держава, стратегії регіонального розвитку. Наразі цим вимогам відповідають лише 17% проектів, що фінансуються з ДФРР.

Інша вимога АМУ – справедливий розподіл додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я. У 2019 році ці кошти мають розподілятися обласною владою, але за погодженням з Урядом. До речі, АМУ наполягала запровадити прямий розподіл цієї дотації між місцевими бюджетами.

Під час обговорення інструментів, що сприятимуть кращому плануванню та виконанню місцевих бюджетів Олександр Слобожан підкреслив: при прийнятті змін до Податкового кодексу України парламент врахував поправку народного депутата Оксани Продан. Тож відтепер Державна фіскальна служба надаватиме органам місцевого самоврядування інформацію про сплачені податки та збори на відповідних територіях, а також суми податкового боргу по кожному платнику податків.

Тепер громади матимуть достовірну інформацію, яка дозволить якісніше планувати, аналізувати та виконувати місцеві бюджети.