друкувати


Через блокування Росією українських портів, вони скорочують працівників

6 грудня 2018, 07:28

Два українські порти – «Бердянськ» і «Маріуполь» –  втратили більш ніж удвічі вантажопотік, тому змушені перейти на 4-денний робочий тиждень і скорочувати працівників. Про це на своїй сторінці на facebook заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Нагадаємо, що Державна аудиторська служба України (Держудитслужба) провела перевірку морських портів і встановила, що на сьогодні галузь має інфраструктурні, управлінські й законодавчі проблеми та вимагає багатомільярдних інвестицій.

«Як ми й очікували, Москва здійснює ручне регулювання доступу торговельних суден в українські морські порти Азовського моря за давнім принципом Кремля: «хочу/не хочу». Про дотримання свободи судноплавства та не перешкоджання проходженню Керченською протокою навіть не йдеться. Як результат такого підходу, два українські порти втратили більш ніж удвічі вантажопотік, змушені перейти на 4-денний робочий тиждень і скорочувати працівників, – написав він.

І додав:

Працюємо з союзниками по антиросійській коаліції з повернення окупованих територій, звільнення захоплених моряків і кораблів, відновленню міжнародного права та припинення економічної блокади Азовського регіону України".