друкувати


Рада затвердила правила, за якими визначатиметься якісна та неякісна продукція – деталі

5 грудня 2018, 09:25

Верховна рада України прийняла законопроект №8464 «Про внесення змін до закону Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», мета якого – захистити українців від неякісних продуктів харчування. Про це  повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що опубліковано нові вимоги до якості та безпечності молока.

«Основною метою законопроекту є приведення санітарного законодавства у відповідність з  концепцією реформування системи центральних органів виконавчої влади, і створення умов для розвитку економіки, зменшення непродуктивних витрат суб'єктів господарювання на отримання дозволів, перенесення відповідальності й витрат на забезпечення стабільного і безпечного функціонування належать їм об'єктів від держави на суб'єкти підприємництва, запровадження ефективного та економного ризик-орієнтованого підходу в здійсненні державного нагляду», – йдеться у пояснювальній записці.

Глава комітету ВР з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець раніше відзначала, що слід розглянути цей закон невідкладно.

Через непродуману політику уряду, контроль над якістю продуктів з боку держави втрачений, вперше за роки незалежності в Україні люди помирають від промислового ботулізму – заражених продуктів, куплених у супермаркетах", – відзначала нардеп.