друкувати


Хлібокомбінат почав виплачувати кошти обдуреним аграріям (ОНОВЛЕНО)

4 грудня 2018, 13:27

Фермери, які вже другий тиждень мітингують під стінами агрофірми ТОВ «Діловий регіон», почали отримувати своє зерно. Про це повідомив голова комітету Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ) Іван Слободяник, передає agronews.ua.

Нагадаємо, що близько 100 фермерів здали товар до звичного хлібоприймального пункту, але не дочекались грошей від київського директора приватної фірми, який керує державною структурою. Тому вони почали мітинг у Ромодані Миргородського району Полтавської області перед входом Ромоданівського хлібоприймального пункту Миргородського комбінату хлібопродуктів ДП ДАК «Хліб України».

Цього року пунктом керує директор ТОВ «Діловий Агросервіс» Роман Абрамов.

Завдяки згуртованості фермерів, завдяки підтримці журналістів, а також треба віддати належне оперативній реакції радника міністра МВС Михайла Апостола, з фермерами в Ромодані потроху почали розраховуватись, — повідомив Іван Слободяник.

За словами учасників протесту, агрофірма прийняла рішення повернути людям зерно. Станом на 30 листопада процес повернення вже почався, але він йде повільно — всього було повернуто близько 150 т зерна з 4 тис.  т.

Оновлено:

За інформацією одного з учасників мітингу, виплати та видача зерна знову припинилися. Представники ТОВ «Діловий регіон» не виходять на зв'язок.