друкувати


Втрати України за 2014-2018 роки внаслідок блокування Росією портів в Азовському морі, – Мінінфраструктури

3 грудня 2018, 15:38

Починаючи з 2014 року, Україна втратила 6 млрд грн через блокування та затримки кораблів в Азовському морі.  Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє 5 канал.

Нагадаємо, що станом на вечір 28 листопада 2018 року українські порти Азовського моря "Маріуполь" та "Бердянськ" фактично заблоковані Російською Федерацією для заходу та виходу суден.

 У Міністерстві інфраструктури повідомили, що загалом від середини травня й до кінця листопада Україна зафіксувала майже 750 випадків затримок, спричинених Росією. Із них переважна більшість (а саме 631) – це затримки в акваторії окупованого Кримського півострова.

Мета російського уряду й особисто Путіна – не лише блокувати наші морські порти, а й дестабілізувати ситуацію в Азовському регіоні. Вони досі вірять, що можливо зробити коридор у Крим суходолом", – розповів Омелян.

Він нагадав, що за 20 кілометрів звідти проходить лінія фронту, де російські солдати з російською зброєю атакують Україну.

Я сподіваюся, що всі європейські нації та наші північноамериканські друзі будуть одностайні й зупинять Путіна, який може стати новим Гітлером ХХІ століття", – наголосив міністр інфраструктури.