друкувати


Гройсман закликав німецький бізнес більше інвестувати в Україну саме зараз

29 листопада 2018, 16:00

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликає німецький бізнес не боятися інвестувати гроші в Україну саме зараз. Про це він сказав, відкриваючи у Берліні третій Українсько-німецький діловий форум, передає Укрінформ.

Нагадаємо, окупність інвестицій в український агросектор становить 3,4 роки.

«Саме зараз час інвестувати в Україну. Ми абсолютно упевнено дивимося у 2019 рік і будемо раді спільно з вами формувати абсолютно нові підходи до бізнесу», - сказав Прем'єр-міністр.

За його словами, нині понад 2 тисяч компаній з ФРН працюють у різних секторах економіки, але досі великий спектр сфер потребує інвестицій та нових технологій.

За останній час ми маємо дійсно збільшення обсягів торгівлі між нашими країнами. Це теж є дуже добрим сигналом того, що ми маємо величезний потенціал і ми маємо його разом з вами використати. Політика нашого уряду полягає у структурних системних змінах. Наше завдання — створити якісні умови для ведення бізнесу в Україні. Ми за останній час досягли достатньо суттєвого прогресу щодо легкості ведення бізнесу в Україні, - наголосив Гройсман.

ФРН є найбільшим партнером України серед країн ЄС і входить до п’ятірки найбільших торговельних партнерів України у світі. Питома вага ФРН у зовнішньоторговельному обороті України з країнами ЄC перевищує 17%. За 9 місяців поточного року взаємний товарообіг склав близько 6 млрд доларів, причому експорт зріс на понад 20%. Під час нещодавнього візиту Федерального канцлера Ангели Меркель до України Київ та Берлін на рівні глав урядів домовилися докласти всіх зусиль, аби довести взаємний товарообіг до 10 млрд доларів на рік.