друкувати


У Мінагрополітики розповіли, чи несе воєнний стан ризики продовольчого характеру

28 листопада 2018, 12:00

Мінагрополітики, на яке покладено завдання гарантування продовольчої безпеки в країні, констатує профіцит основної групи продуктів харчування та не бачить підстав для виникнення дисбалансу внаслідок дії воєнного стану в низці областей України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, раніше у Мінагрополітики назвали 7 основних ризиків від воєнного стану для АПК.

«Ми ведемо регулярну статистику щодо забезпечення регіонів основними продуктами харчування, зокрема, в якій з областей необхідне додаткове постачання, а які – на повному самозабезпеченні. Оперативні дані свідчать, що пропозиція продуктів значно перевищує попит», – зазначив Максим Мартинюк.

Баланси попиту і пропозиції за основними продуктами харчування були свідомо наведені у більш широкому діапазоні (листопад 2018-го – січень 2019 р.), що перевищує максимальну тривалість режиму воєнного стану. Профіцит спостерігається у всіх проаналізованих категоріях, а саме: борошна пшеничного, крупи гречаної, свинини, м’яса птиці, яєць курячих, олії соняшникової, цукру, овочів борщового набору.

Продукції більш ніж достатньо за всіма базовими категоріями, вона доступна в будь-який момент. У разі спекулятивного росту цін у нас є широкий інструментарій для їхнього гасіння», – додав перший заступник міністра.

Довідково: