друкувати


Українці оцінили досягнення уряду щодо аграрних реформ – результати опитування

28 листопада 2018, 07:20

91% опитаних українців вважають досягнення Міністерства аграрної політики та продовольства України провальними. Про це свідчать результати опитування, проведені Hliborob.TV.

Нагадаємо, нещодавно VoxUkraine оприлюднили рейтинг найбільш активних міністерств: на першому місці – Мінекономрозвитку, друге посідає Мінфін, на третьому – Мін’юст. На жаль, Мінагрополітики до ТОП-10 не потрапило.

На думку VoxUkraine, Мінекономрозвитку за три з половиною роки ініціювало як мінімум три найуспішніші закони. Натомість, на думку аграріїв, їхнє профільне міністерство не має чим сьогодні хвалитися, окрім як прикладом провальних реформ. Одна із них – фактично зрив розподілу програми фермерського мільярда: із обіцяної суми фермерам наразі віддали лише 12 млн грн. Загалом із обіцяних аграріям на 2018 рік 6,3 млрд грн держава за 10 місяців виділила з бюджету менше 16% всієї суми, тобто 1 млрд грн.

Переважна більшість опитаних аграріїв оцінила роботу профільного відомства на двійку. На запитання: у яких напрямах роботи Мінагрополітики досягло найбільших результатів за рік, близько 80% опитаних відповіли, що досягнення відсутні, більш ніж 20% вважають успішною експортну політику, земельну реформу не вважає ефективною ніхто.