друкувати


Через воєнний стан Мішель Терещенко не йтиме в президенти України

27 листопада 2018, 13:30

Через рішення Президента України Петра Порошенка ввести воєнний стан в Україні колишній мер Глухова Мішель Терещенко, який збирався балотуватися на пост президента, заявив, що згоден повернуться на стару посаду. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, Мішель Терещенко пропонує наслідувати досвід Франції у підході до відкриття ринку землі. Про це він заявив у інтерв'ю для AgroPolit.com «Мішель Терещенко: Я – нетиповий кандидат у президенти, як Макрон у Франції, але з аграрним корінням».

«Президент запевняє, що вибори відбудуться у будь-якому випадку. Але в цьому випадку, вони не можуть бути вільними та справедливими, оскільки масові зібрання громадян забороняються, комунікації будуть перебувати під контролем і подорожі будуть обмежені», – написав Терещенко.

За його словами, «у цих умовах явно немає ніякої гарантії справедливих виборів, тільки чинний Президент зможе проводити свою передвиборчу кампанію, у результаті чого громадяни зможуть обрати тільки його».

Крім цього, на рішення Терещенко повернуться на пост мера вплинуло відсторонення Олени Демішевої з посади секретаря Глухівської міськради, яка виконувала обов'язки міського голови під час його відсутності.

За цих обставин, перебуваючи де-юре міським головою Глухова, я не маю іншого вибору, як забути про свої сімейні обставини та будь-які політичні амбіції, й повернутися до Глухова, щоб очолити місто", – заявив Терещенко.