друкувати


Бізнес кличуть на Антирейдерський форум за участю керівництва держави

24 листопада 2018, 09:24

На ІІІ-му  Антирейдерському форумі, який відбудеться 5 грудня, ми запитаємо у керівництва МВС та Генпрокуратури чому не звільнено силовиків, які покривали захоплення бізнесу. Про це в інтерв’ю АgroРolit.com «В Україні є багато цікавих для Китаю агропроектів на суму $1-1,5 млрд» розповів народний депутат України Іван Мірошніченко .

Нагадаємо, що 5 грудня 2018 року Громадська організація «Бізнес-Варта» організовує Антирейдерський форум «Бізнес проти знищення держави».

Він повідомив, що це –  третій форум, який передбачає реалізацію бізнес-факторів.

«Попри те, що ми мали справу з десятками рейдерських захоплень, або випадків жорсткого тиску на бізнес, у нас роботи менше не стало. Тому ми проводимо ІІІ Антирейдерський форум. Я вважаю, що нам вдалося зібрати хорошу, професійну команду, а головне — завоювати довіру та репутацію у людей бізнесу. Сьогодні, коли трапляється конфлікт чи захоплення, то перші, до кого звертаються, це ми, «Бізнес-Варта», — сказав він.

І додав, що фізично не в змозі допомогти навіть 30% тих, хто звертається.

Тому, як правило, беремося за найбільш «гарячі» випадки. Таких трапляється 2-3 щотижня. Команда в нас чудова! Є депутати з різних фракцій, представники БПП, «Волі народу» та інші. Зараз розглядаємо заяви тих, хто ще хоче долучитися, але в нас є певні критерії, кого ми можемо брати, а кого — ні. Перший — репутація, другий — це бажання працювати, а не тільки числитися й піаритися. У нас хороші відносини із журналістами, за це окрема подяка журналістам, адже вони — найбільш ефективна зброя. Членами «Бізнес-варти» також є знакові юристи: такі, як Тетяна Козаченко", — наголосив Мірошніченко.

Також він розповів, що в організації є представники бізнесу різних напрямів: інфраструктура, портова галузь тощо. І додав, що на цьому форумі  хочуть змінити платформу і сам підхід.

Ми повністю відкриємо площу для людей, які мають потребу публічно розповісти про проблему, в них буде мікрофон, сцена, а ми будемо їх тільки підтримувати. Ми запросили всіх чиновників, починаючи від віце-прем’єра Степана Кубіва, який очолює комісію і, до речі, бореться разом із нами. Поки що ефективність не дуже, але, принаймні, у нього є бажання наводити лад. Будуть представники Генпрокуратури, поліції, я сподіваюся, ми запросили й пана Авакова, і пана Луценка, минулого разу був його перший заступник Сторожук. Торік ми мали непросту, але досить професійну дискусію, та цей форум буде жорсткішим", — повідомив народний депутат.

Одним з етапів буде підсумок форумів, які вже були.

Та одна із проблем, що в нас немає виконання обіцянок МВС, Генпрокуратури. Нам обіцяли, що керівників поліції, які «кришували» рейдерів, буде звільнено. До слова, в нас є відео про те, як вони себе поводили, порушували закони, та вони досі продовжують працювати. Про це ми на форумі запитаємо...", — додав Мірошніченко.