друкувати


У держбюджеті виділили 1 млрд грн Фонду Порошенка, зменшивши на стільки ж видатки аграріям

22 листопада 2018, 13:31

У поданому до другого читання проекті Держбюджету-2019 виділили 1 млрд грн на заснування спеціального Фонду премій Порошенка, зменшивши на стільки ж  видатки на АПК. Про це в кулуарах Верховної Ради заявив народний депутат Вадим Івченко, повідомляє сайт ba.org.ua.

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада України планує ухвалити проект Державного бюджет на 2019 рік у другому читанні та в цілому. 

«Напевно, саме цей мільярд передали до так званого Фонду президента. Інакше, як фондом підкупу виборця за бюджетні кошти, назвати його не можна», - зазначив парламентарій.

Вадим Івченко наголосив на тому, що проект бюджету, який винесли сьогодні на голосування до парламенту, не відповідає вимогам суспільства.

Як зауважив Вадим Івченко, на 23% збільшено фінансування на блок силових правоохоронних органів.

Натомість на Міністерство оборони, попри те, що закон про Національну безпеку вимагає щороку виділяти не менше 5% ВВП, на наступний рік виділили менше, ніж цього року - 2,57% ВВП, - повідомив він.

Він також звернув увагу на ще одну новацію бюджету - часткова монетизація субсидій.

Те, як збирається робити це команда президента, не потрібно. Комусь субсидії будуть монетизовані, а комусь - ні. Хто визначатиме тих, гідних? За якою схемою це буде відбуватись? На які рахунки надходитимуть кошти і хто перевірятиме цей процес? Жодного порядку не розроблено! Вважаю, це просто ще одна схема відмивання коштів та передвиборча годівниця для влади, - наголосив політик.