друкувати


Держгеокадастр та ProZorro.Продаж запускають аукціони з оренди землі

22 листопада 2018, 11:47

Державне підприємство «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» розпочинає пілотний проект з Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) по проведенню аукціонів з оренди землі. Про це розповів перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, повідомляє «Урядовий портал».

Нагадаємо, що 18 жовтня відбулися перші в Україні електронні земельні торги.

У рамках проекту в системі ProZorro.Продажі з’являться лоти у вигляді прав на оренду землі.  Як розповів Нефьодов, уже у листопаді в ProZorro.Продажі з'являться перші лоти з оренди землі. Згодом проведуть перші прозорі аукціони.

«Сьогодні Держгеокадастр запровадив практичну реалізацію пілотного проекту із запровадження електронних земельних торгів. Укладаючи договір з ДП «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ», ми розвиваємо цю практику та робимо ще один крок до переведення земельних аукціонів в он-лайн. Підготовка була дуже важливим етапом, адже ми всі хочемо зробити оренду землі прозорою і ефективною», — підкреслив виконуючий обов’язки Голови Держгеокадастру Олександр Колотілін.

Наразі команда вже підготувала розробку мінімально життєздатного продукту (minimum viable product, MVP).

Але це — тільки перший етап роботи з земельними аукціонами. Продовжується тестування майданчиків, заведення перших лотів, запуск і підтримка перших справжніх аукціонів. Це величезний блок ІТ-робіт. Саме для цього ми підписали Меморандум з TAPAS. Підтримка партнерів дозволить нам запустити модуль аукціонів і провести перші успішні торги вже в грудні. До речі, це буде вже третім модулем аукціону, доступним у нашій системі. Прозорро.Продажі стає справжнім он-лайн двигуном для аукціонів на будь-який смак, — каже в.о. директора ДП «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» Олексій Соболев.

Пілотний проект запуску електронних аукціонів з оренди землі на ProZorro.Продажі здійснюється за підтримки проекту USAID/UK Aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS», Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), Міжнародного банку реконструкції та розвитку (Світовий банк) та Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ GmbH (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH) за дорученням Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).