друкувати


Агроолігархи боротимуться за збереження мораторію до останнього, – Мушак

21 листопада 2018, 13:11

Агроолігархи боротимуться за збереження мораторію на продажземлі до останнього. Про це в інтерв’ю «Без гриму з Наталією Білоусовою» заявив народний депутат України Олексій Мушак.

Нагадаємо, що Олексій Мушак розповів про вплив свого двоюрідного брата Андрія Веревського на його політичну кар’єру.

«Вони казатимуть, що закон якийсь не такий, чи ще щось… Моя мета — якщо прийшов у парламент, значить, маю принести користь і показати перемогу у важливих питаннях, як-от земельне. Земельна реформа — це історія, яка будь-якого ініціатора запише до топ-5 реформаторів у земельній тематиці. №1, зрозуміло, буде Президент або прем'єр. Далі підтягнуться ще декілька «хлопців і дівчат», а я буду приблизно 5-м. Мене це задовольняє», – сказав Мушак.

І зауважив, що головним є те, що він буде причетним до такої великої реформи. Він також назвав  запобіжники, які потрібно застосувати в рамках земельного законопроекту, щоб вільний ринок не обернувся катастрофою для більшості українців. 

По-перше, слід обмежити земельні спекуляції, щоб земля не кочувала з рук у руки від тих, хто хоче просто заробити, до тих, хто хоче на ній працювати. По-друге, концентрація. Її слід обмежити на трьох рівнях: району, області та держави. Моя категорична позиція: понад 1% (не більше від 300 тис. га) всіх с/г земель України ніхто не має права володіти. Мій двоюрідний брат Андрій Веревський має зараз більше землі під час дії мораторію, ніж я пропоную дозволити в разі його скасування", – заявив він.

Дивіться більше про це у відеопрограмі.