друкувати


Євросоюз і надалі підтримуватиме економічну політику чинного керівництва держави, – посол ЄС

21 листопада 2018, 12:29

Під час зустрічі Президента України Петра Порошенка з бізнесом під єгідою Європейської бізнес асоціації (ЄБА), яка відбулася 20 листопада, посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що керівництво країни та українці заслуговують на підтримку ЄС, адже дії Президента та уряду свідчать, що економіка України спрямована на консолідацію з ЄС.

Нагадаємо, Петро Порошенко під час зустрічі з бізнесом висловив впевність, що вільному ринку землі в Україні бути

Я не буду повторювати відому більшості інформацію про досягнення керівництва України у підвищенні прозорості закупівель та посиленні макрофінансової стабільності. Ми також знаємо, що Україна йде шляхом інтеграції з ЄС. Сьогодні 42 % українського експорту відправляється до Європи. Ці показники на 35 % перевищують показники, які були ще чотири роки тому. Це означає, що Україна змогла переорієнтувати свій експорт на Захід», – заявив Хюг Мінгареллі.

 

Проте, не зважаючи на позитивні моменти, Мінгареллі зазначив, що Україні потрібно зміцнювати свої макрофінансові показники. Це допоможе, передусім, економічному зростанню країни. Посол звернув увагу, що Петро Порошенко, який у той час слухав промову, може також вплинути на цю ситуацію.

Для того щоб зміцнити свої позиції на міжнародних ринках, Україні потрибно  підвищити макрофінансову стабільність. Ми впевнені, що Президент україни може допомогти у вирішенні цього питання», – впевнений посол ЄС.

Хюг Мінгареллі зауважив, що в Україні було багато чого зроблено для зростання економіки за останні чотири роки. Ці заслуги він визнає досягненням керівництва країни, проте, посол зауважив, що українцям ще є над чим працювати.

ЄС та Україна два місяці тому узгодили новий етап макрофінансової допомоги на 1 млрд евро. Це дуже важливо для країни, але ми переконані, що справжнім проривом для України буде повна інтеграція з ринком ЄС. Це зробить економіку україни більш стійкою та диверсифікованою. Ми будемо підтримувати Україну у кожному секторі реформ і також будемо продовжувати співпрацювати з ЄБА – це для нас виключний партнер, який здійснює дуже корисні речі в цій країні», –  заявив Хюг Мінгареллі.

Водночас він визнав, що система міжнародної торгівлі не є досконалою, вона має прогалини та дисбаланси, над якими варто працювати. Посол заявив, що міжнародна торгова система стикнулася з великою проблемою у вигляді протекціонізму.

Протекціонізм – це не відповідь. Це хибний шлях. Він не допомагає торгівлі. У ЄС вважають, що це відбулося через політичні помилки. Але у Євосоюзі вірять у справедливу торгівлю. І ми думаємо, що відповідь – це модернізація всесвітньої торгової організації через переговори та посилення системи міжнародної торгівлі, що базується на загальноприйнятих правилах», – заявив Мінгареллі.