друкувати


У комітеті підготували закон, який спростить торгівлю між Україною та Євросоюзом

21 листопада 2018, 07:30

Під час засідання комітету з питань земельних відносин Комітету ВР України члени робочої групи проголосували за прийняття законопроекту №8450 «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Про це повідомляє кореспондент АgroРolit.com.

«Законопроект розроблено з метою приведення українського законодавства у відповідність до положень Регламенту Європейського Парламенту та Ради (ЄС). Прийняття законопроекту дозволить надавати споживачам відповідну інформацію про харчові продукти, яким вносяться зміни до Регламентів Європейського парламенту Ради (ЄС) та інших вимог законодавства Євросоюзу», – сказав голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Петро Юрчишин.

Як заявив Олександр Бакуменко, прийняття цього законопроекту передбачає низку редакційних та технічних правок (наприклад, уточнюється термін «вантаж»), а також виключається низка поправок, які суперечать нормам ЄС.

Над цим законом працювали всі фахівці з українських асоціацій та представники ЄС. Цей законопроект – надважливий, адже він дозволить суттєво спростити торгівлю між Україною та країнами ЄС", – заявив Бакуменко.

Комітет проголосував за прийняття законопроекту в другому читанні та в цілому. Рішення було прийняте одностайно.