друкувати


Зерновий Гарантійний фонд хочуть ліквідувати — законопроект

6 травня 2016, 10:43

Верховній Раді пропонують скасувати Гарантійний фонд виконання зобов'язань за складськими документами на зерно». Про це йдеться в законопроекті №4531, поданому Кабінетом міністрів у парламенті 27 квітня 2016 року. Причина — цей інститут не відповідає сучасним реаліям і очікуванням функціонування ринку.

Автори документу розраховують, що внесення запропонованих законопроектом змін сприятиме подальшому функціонуванню ринку зерна, розвитку стійких відносин між його суб'єктами, зменшенню навантаження на бізнес в частині надмірного регулювання.

Для довідки: Гарантійний фонд створений в 2013 році Законом України №5493-VI з метою відшкодування вартості зерна власнику складських документів в разі неспроможності зернового складу - учасника фонду. Так Фонд повинен гарантувати власникам складських документів відшкодування до 90% вартості зерна, якщо зерновий склад не в змозі повернути його. Нагадаємо, це вже другий законопроект щодо ліквідації Гарантійного фонду. Колишній був зареєстрований під №3735 28 грудня 2015