друкувати


Наступного року очікується «бум» будівництва елеваторів

18 листопада 2018, 08:30

Уже кілька великих агрохолдингів повідомили про розширення своїх елеваторних потужностей в Україні на наступний рік. Про це повідомляє УНН.

Нагадаємо, на Вінниччині побудують потужний елеватор за $12 млн.

Компанія АПК-Інвест (Донецька область) - один з найбільших виробників свинини в Україні - збирається збільшити елеваторні потужності свого комбікормового заводу.

АПК-Інвест планує розширити потужності з 90 тис. тонн до 116 тис. тонн одноразового зберігання продукції, - відзначили в компанії.

Компанія НВК Амарант збирається під Миколаєвом побудувати спеціалізований елеватор для амаранту. Повідомляється, що під проект вже знайдений інвестор, і йому формують комерційну пропозицію.

Ще один елеватор в Миколаївській області з'явиться завдяки компанії Укрземком. За словами головного агронома компанії Валерія Слободянюка, елеватор потрібен, щоб бути максимально наближеними до порту і зберігати врожай, а не продавати його відразу після збирання.

Відразу два нових елеватори наступного року запустить агрохолдинг Кернел. В експлуатацію будуть введені потужності в Біловодах (Сумська обл.) та Ніжині (Чернігівська обл.).

Бум будівництва елеваторів пов'язують з держпрограмою компенсації будівництва переробних підприємств, анонсованою депутатами Ради на 2019 рік, куди можуть увійти і елеватори.

Активна підтримка переробної промисловості та тваринництва, які в свою чергу просувають товар на зовнішні ринки, забезпечує створення товаровиробниками нових робочих місць, пожвавлення сільських територій, поліпшення соціальних стандартів життя, а також забезпечує надходження податків та інших доходів до місцевих бюджетів, - аргументував ініціативу в.о. голови Комітету ВР з аграрних питань Олександр Бакуменко.

Очікується, що компенсація держави на розвиток переробних підприємств становитиме 30%, проте точно про це стане відомо після затвердження відповідної постанови Кабміну.