друкувати


Аграрії оцінили роботу Мінагро у 2018 році – опитування онлайн

19 листопада 2018, 10:07

За результатами онлайн-опитування аграріїв, проведеного AgroPolit, роботу Міністерства аграрної політики та продовольства у 2018 році оцінили на «двійку» за п’ятибальною шкалою.

Залишити власну оцінку роботи Мінагрополітики можна тут.

Участь в онлайн-опитуванні взяли представники дрібного та середнього с/г виробництва, близько сотні керівників найбільших компаній з галузі АПК та причетні до аграрної тематики народні депутати України.

Читайте до теми: Абетка агродотацій

Найбільше позитиву у роботі Мінагро респонденти побачили у програмі підтримки вітчизняного виробника сільгосптехніки.

З них: 25% опитаних заявили, що вони підтримують ставку держави на дотування виробництва української с/г техніки. Проте 33,8% відповіли – «Так, підтримую, але за умови, що українська техніка буде відповідати показникам світової якості». Ще 25% висловилися за те, щоб аграрії самі обирали техніку, яка їм потрібна (незалежно від країни-виробника). 13,2% – проти програми підтримки, а 3% відповіли, що їх це не стосується.

На цій новині позитивні оцінки річної роботи Мінагро закінчилися. Серед питань про найбільші провали та найбільші успіхи міністерства, голоси респондентів майже одностайно вказали, що на загальному фоні роботи Мінагрополітики – досягнення відсутні, а найбільшим провалом відомства вважають програму держпідтримки в цілому.

З п’яти вариантів відповіді на питання про досягнення Мінагро за рік, лише 5,2% аграріїв відзначили позитивну роботу міністерства у напрямку держпідтримки; 0% – по земельній реформі; 3,4% – побачили позитив у боротьбі з рейдерством; 20,7% – погодилися, що Мінагро позитивно вплинуло за цей рік на експортну політику і 70,7% респондентів заявили, що будь-які позитивні досягнення у Мінагро відсутні.

У свою чергу, на запитання про найбільші провали відомства 32,6% опитуваних вказали на держпідтримку в цілому; 27,3 – боротьбу з рейдерством; 25% відзначили негативний результат у просуванні земельної реформи; 14,4 % назвали найбільшим провалом міністерства – експортну політику і лише 0,8% респондентів впевнені, що провалів у Мінагро за цей рік не було.

Загальну оцінку результатів голосування, яке складається з 14 питань можна переглянути за посиланням.