друкувати


У Європарламенті відбудеться "Український тиждень" — прес-служба

28 січня 2016, 13:30

Наприкінці лютого — початку березня в Брюсселі в Європарламенті відбудеться "Український тиждень", куди запрошені керівники фракцій і груп Ради, а також голови усіх парламентських комітетів. Про це повідомив голова парламенту Володимир Гройсман.

За його словами, в ці дні в Європарламенті буде представлений звіт очолює місію підтримки Європарламентом Ради Пета Кокса про реформу українського парламенту.

Рада на засіданні в четвер розгляне направлення до Конституційного Суду доопрацьованого Президентом Петром Порошенком законопроекту №3524 про внесення змін до Конституції в частині правосуддя, що передбачає збереження права парламенту висловлювати недовіру генеральному прокурору.

Заплановано включити до порядку денного і розглянути законопроект №3812, яким пропонується передбачити в регламенті норму, згідно якої прийнятий у першому читанні і не розглянутий в цілому на наступній черговій сесії проект змін до Конституції можна розглядати на наступній після неї чергової сесії, а також № +3700, яким пропонується дозволити виключення кандидатів у депутати парламенту з виборчого списку партії в тій його частині, де за підсумками голосування такі не отримали права на розподіл мандатів у багатомандатному окрузі.

Українські новини