друкувати


В Україні розпочато процес заповідання пралісів

13 листопада 2018, 17:00

В Україні за ініціативи Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства розпочато процес заповідання пралісів. Так, представники Всесвітнього фонду природи WWF в Україні, науковці та лісівники підписали клопотання про створення пралісових пам’яток природи у ДП «Болехівське лісове господарство». Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, у Верховну Раду подано законопроект про відміну подвійного оподаткування лісівників.

Підставою для створення пралісової пам’ятки є висновок про відповідність певної ділянки лісу критеріям пралісів, квазі-пралісів чи природних лісів. Болехівський лісгосп першим подав висновок про надання відповідного статусу лісам на площі у майже півтораста гектарів. Решта держлісгоспів Івано-Франківщини незабаром теж узаконять праліси на своїх територіях. Підготовка необхідних документів вже завершується. Наступним кроком стане подання клопотання в обласне управління екології Івано-Франківської ОДА та передача на голосування до обласної ради.

Начальник Івано-Франківського управління Руслан Осташук подякував колегам-лісівникам, фахівцям Фонду дикої природи, науковцям, які проробили величезну роботу з визначення пралісових пам’яток природи.