друкувати


Моніторинг запровадження децентралізації в Україні — 2014-2018 роки

13 листопада 2018, 09:30

Мінрегіонбуд показав основні досягнення децентралізації в Україні за 2014-2018 роки. Ознайомитися з ними можна в аналітичній інфографіці, опублікованій в матеріалі AgroPolit.com.

Нагадаємо, наразі в Україні створено 838 об'єднаних тергромад (ОТГ), а до 2020 року їх буде близько 1450 ОТГ. Нещодавно АgroPolit.com презентував ТОП-10 матеріалів про головні подій в децентралізації за останні 4 роки. Більше про це читайте у спецпроекті  «Децентралізація по-українськи: що зроблено за 4 роки?» .

У поданій Мінрегіонбудом графіці представлений аналіз децентралізації за рядом наступних критеріїв: перспективні плани, динаміка формування ОТГ, рейтинг областей щодо формування ОТГ, Інститут старост в об'єднаних громадах, співробітництво територіальних громад, результати фінансової децентралізації, зростання місцевих бюджетів, державна фінансова підтримка, децентралізація у сфері охорони здоров’я, освіти, децентралізація повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю, децентралізація у сфері надання адміністративних послуг, децентралізація у сфері соціальної та молодіжної політики та децентралізація у сфері земельних відносин.

Детальніше із аналізом процесу запровадження децентралізації в Україні можна ознайомитися за посиланням.