друкувати


В Україну за тиждень приїде «ревізор» МВФ — джерело

5 травня 2016, 10:12

Місія Міжнародного валютного фонду працюватиме у Києві з 10 по 18 травня. Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на своє джерело в уряді. 

Мета приїзду місії — продовження роботи над другим переглядом програми співпраці з Фондом на умовах угоди EFF. Місію очолить Рон ван Руден. За словами співрозмовника видання, головне завдання місії — оцінити фіскальні і монетарні показники в контексті проведених Україною реформ, які підтримує МВФ. 

МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility — EFF) загальним обсягом 17,5 млрд доларів терміном на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою обсягом 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 млрд доларів — 4 серпня 2015 року.
На поточний момент Україна і МВФ перебувають на стадії другого перегляду програми, який проходив у два етапи. Місія МВФ працювала в Києві у вересні та листопаді минулого року. Разом із тим, місія не змогла досягти компромісу в частині другого перегляду програми реформ.