друкувати


В АПК України очікуються великі інвестиції з Нідерландів, – Адміністрація Президента

8 листопада 2018, 13:31

Один з найбільших трейдерів продовольчих товарів у світі, нідерландська компанія Louis Dreyfus Holding B. V збирається збільшити інвестиції в сільськогосподарський ринок України. Сумма інвестицій наразі не уточнюється. Про це повідомляє прес-служба Президента.

Нагадаємо, що лідерами з інвестицій в Україну стали Кіпр і Нідерланди.

Згідно із повідомленням, такі плани були озвучені під час зустрічі Президента Петра Порошенка та голови наглядової ради LDC Маргарити Луї-Дрейфус.

За її словами, у планах компанії значно збільшити інвестиції у найближчі роки. Сума можливих інветицій наразі не уточняється.

Louis Dreyfus Company представлена на українському ринку  вже 20 років. Вона є одним із найбільших українських трейдерів з іноземним капіталом, який займається в Україні експортом зернових та олійних культур. Компанії належать 6 елеваторів у різних регіонах країни. Зокрема, у Черкаській, Запорізькій та Винницькій областях. Експорт українського зерна у рік становить понад 2 млн т.

Повідомляється, що за 9 місяців 2018 року український аграрний експорт склав майже $13 млрд. Найбільше експортуються зернові культури (майже 40%), 24% — олія, а близько 10% — насіння олійних культур.