друкувати


КМУ пропонує дозволити приватизацію 374 агропідприємств — офіційно

5 травня 2016, 08:57

Кабінет Міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради законопроект, у якому пропонується виключити з переліку заборонених до приватизації 374 агропідприємство. Про це йдеться у проекті закону №4536 про внесення змін до Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації".

Відповідно до проекту документа, запропоновано виключити з переліку об’єктів, що не підлягають приватизації, 374 підприємства сільськогосподарської галузі, а саме спиртової, хлібопродуктів та підприємства Укрфітотерапії, з яких 116 об’єктів ліквідовано та 78 реорганізовано, 180 — не відповідають критеріям, визначеним статтею 5 Закону України “Про приватизацію державного майна”. 

Як зазначається у пояснювальній записці, головною метою законопроекту є забезпечення умов ринкового використання майна підприємств сільськогосподарської та транспортної галузей, запровадження принципів корпоративного управління та залучення інвестицій, з одночасним захистом підприємств, після їх виключення з переліку від позаприватизаційних процедур ліквідації та відчуження їх майна, зокрема в процедурах банкрутства.