друкувати


Для бізнесу введуть нову форму фінансової звітності

6 листопада 2018, 17:00

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, за підтримки Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» та Програми EU-FINSTAR,  впроваджує в Україні систему подання фінансової звітності в єдиному електронному форматі ХBRL для підприємств. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, що тільки 4,5% аграріїв зареєстровані як фермери-платники податків.

Повідомляється, що ця система дозволить здійснювати збирання, обробку, перевірку та розкриття регулярної фінансової звітності підприємств у єдиному електронному форматі – в стандарті XBRL.  XBRL (з англ. eXtensible Business Reporting Language – «розширювана мова ділової звітності») є сучасним стандартом подання фінансової звітності в електронному вигляді.

Система спростить ведення бізнесу для українських компаній. Вони будуть подавати обов’язкову фінансову звітність за принципом «єдиного вікна»: в одному універсальному форматі для всіх регуляторів фінансового ринку (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, Національний банк України, Міністерство фінансів України, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг). Раніше фінансова звітність подавалась кожному регулятору окремо, при цьому формати подачі звітів відрізнялись один від одного. 

Запуск системи планується у І кварталі 2019 року.