друкувати


Кабмін збільшив дотації найбільшим агрохолдингам на 500 млн грн

2 листопада 2018, 08:30

Кабінет міністрів України у середу, 31 жовтня, вніс зміни до розпорядження уряду, згідно з яким найбільшим агрохолдингам країни в рамках компенсації будівництва ферм суму до кінця 2018 року буде збільшено на 500 млн грн - до 1,7 млрд грн. Про це сказано у документі Про перерозподіл деяких видатків держбюджету, передбачених Міністерству аграрної політики та продовольства, передає УНІАН.

Як уже писав AgroPolit.com у рамках проекту «Абетка Агродотацій», агросектор за 8 місяців отримав менше 10% дотацій із 6,3 млрд грн держпідтримки закладеної у бюджет на цей рік. AgroPolit.com запустив флешмоб— #GoЗаАгроДотаціями, щоби аграрії встигли вибрати відведені їм на рік кошти з казни.

Цим же документом передбачено, що на 15 тис. грн, до 515 тис. грн, буде збільшена дотація на утримання корів, а також на 15 тис. грн зменшено допомогу бджолярам і кролівникам.

Як раніше повідомляв AgroPolit.com, станом на 20 липня 2018 року, всього 5 компаній отримали 220 млн грн у рамках надання часткового відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм.