друкувати


Відтепер ветеринарні документи видаватимуться тільки після перевірки умов транспортування живих тварин

31 жовтня 2018, 14:30

Відтепер ветеринарні документи на живих тварин видаватимуться лише після перевірки транспортних засобів та умов транспортування. У разі, якщо транспорт або умови перевезення не відповідають Правилам транспортування тварин, зокрема, в частині дотримання вимог мінімальної площі на одну тварину, то ветеринарні документи видаватимуться. Про це йдеться у наказі Держпродспоживслужби «Щодо випадків недотримання правил транспортування тварин» № 887 від 31.10.2018.

Нагадаємо, протягом більше двох тижнів у Чорноморському порту перебувало триста сотень овець, які було експортовано з України в Туреччину, але потім повернуто назад.

Відповідальними за виконання цього наказу визначені начальники територіальних органів Держпродспоживслужби і регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті або особи, які виконують їхні обов’язки. 

Крім того, наказ зобов’язує забезпечувати відеофіксацію під час завантаження тварин для документування процесів, у тому числі на предмет відповідності вимогам законодавства щодо ідентифікації тварин.