друкувати


Україна і Франція створять метеокластер для сільського господарства

31 жовтня 2018, 12:20

Україна і Франція планують створити спільний метеокластер для сільського господарства. Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, Україна та Франція активізують співпрацю в тваринництві.

«Плануємо створити спільний метеокластер для сільського господарства і допомоги фермерам. Йдеться про притягнення новітніх технологій до обробки метеорологічних даних. Це потрібно для отримання більш точних даних про погоду, збільшення врожаю і його захисту, впровадження системного моніторингу змін клімату та подальшого моделювання", - пояснив міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

Як наголошується в повідомленні, до відповідних домовленостей прийшла українсько-французька міжурядова комісія з економічного співробітництва.

За даними прес-служби Мінрегіону, представники країн також домовилися про залучення французьких компаній до розвитку українських фермерських господарств, інвестицій у насінництво, про посилення співпраці в тваринництві, зокрема, молочного напрямку.

Крім того, країни мають намір розвивати співпрацю в IT і кібербезпеці, а французькі компанії братимуть участь у проектах з енергоефективності та відновлюваної енергетики, а також в держзакупівлях через систему ProZorro.