друкувати


В Україні закінчують масштабну перевірку лісового господарства на предмет незаконної вирубки лісу

30 жовтня 2018, 10:30

29 жовтня у Мінагрополітики під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка відбулася зустріч з авторами Дослідження «Причетні  до корупції. Як компанії‐мільярдери та уряди ЄС не справляються з проблемами українських лісів» британської неурядової організації Earthsigh, Семом Лоусоном та Тарою Ганеш, які зараз перебувають в Україні. Про це повідомляє Мінагрополітики.

Нагадаємо, ЄС готовий до торгового арбітражу з Україною щодо скасування мораторію на ліс-кругляк.

У заході взяли участь провідні експерти та науковці з питань лісового господарства, серед яких представники  Інституту агроекології і природокористування НААН, профільного Комітету Європейської бізнес-асоціації, Офісу ефективного регулювання (BRDO), Світового банку, РПР,  представники Офісу підтримки реформ при Мінагрополітики, які відповідають за реформування у лісовій галузі.

Під час зустрічі  Сем Лоусон детально розповів про методологію упорядкування звіту та джерела інформації, що використовувались при його підготовці. «Зараз завершується робота із перекладу звіту на українську мову», - повідомив він.

Як нагадав Максим Мартинюк, за дорученням керівництва Уряду Держаудитслужба, ДФС, Держгеокадастр і Національна поліція проводять масштабну перевірку лісового господарства на предмет незаконної вирубки лісу на нелегального експорту деревини.

На сьогодні перевірка майже закінчена, а її результати стануть предметом обговорень з усіма зацікавленими сторонами для вживання необхідних кроків та реформування лісової галузі», - зазначив він.

До обговорення будуть залучені представники міжнародної спільноти, експерти та громадськість, що дозволить сформувати оптимальний формат реформування галузі, з урахуванням її соціального аспекту.