друкувати


АМКУ дозволив арабській компанії купити агрохолдинг «Мрія»

26 жовтня 2018, 12:30

Арабська сільськогосподарська і тваринницька інвестиційна компанія The Saudi Agricultural & Livestock Investment Co. (Salic) одержала дозвіл Антимонопольного комітету України (АМКУ) на придбання низки компаній, які входять до агрохолдингу "Мрія", у Київській та Хмельницькій областях. Про це йдеться в повідомленні Антимонопольного комітету України.

Нагадаємо, саудівська інвесткомпанія The Saudi Agricultural & Livestock Investment Co. (SALIC) придбала український агрохолдинг «Мрія» за $242 млн.

У рішенні АМКУ зазначено, що компанія Salic ltd. (м. Лондон, Великобританія) отримала дозвіл на придбання частки в статутному капіталі компаній Mriya Cyprus Holding Limited і Mriya Trading (Cyprus) Limited (обидві – м. Нікосія, Кіпр), що забезпечить перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства. Водночас розмір частки в статутному капіталі не вказується.

Крім того, арабська інвестиційна компанія отримала дозвіл на придбання низки компаній холдингу у Київській та Хмельницькій областях.

Зокрема, АМКУ дав дозвіл на придбання Salic частки в статутному капіталі компаній Кагро, Лемківська Мрія, Мрія Буковина, Мрія Глибоччини, Мрія Карпат, Мрія-Підгайці,Новагріс, Торговий дім Аско (смт. Макарів, Київська обл.), а також компанії Мрія Поділля (с. Юринці, Хмельницька обл.). У рішенні АМКУ вказується, що придбання частки в статутних капіталах цих компаній забезпечить перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства. Розмір частки в статутному капіталі також не вказується.