друкувати


Виробник цукру отримав від ЄБРР $15 млн на будівництво біогазового комплексу

25 жовтня 2018, 10:00

Аграрний холдинг I & U Group отримав від ЄБРР $ 15 млн для фінансування розробки, будівництва та експлуатації біогазової установки потужністю 6 МВт у Кіровоградській області. Про це повідомляє старший радник ЄБРР у Східній Європі та Казахстані Антон Усов на своїй сторінці у мережі Facebook.

Нагадаємо, «Кернел» направить на зведення нового зернового терміналу $120 млн.

Пакет фінансування буде включати в себе кредит ЄБРР в розмірі €13 млн і пільговий кредит Фонду чистих технологій (ФЧТ) в розмірі €2 млн. 

«Це буде перший проект в Україні з використанням інноваційної технології виробництва газу, яка забезпечить скорочення споживання енергії. Залишки від виробництва біогазу будуть використовуватися як біодобрива, які частково замінять собою хімічні добрива», — зазначає Антон Усов.

Реалізація проекту призведе до сукупного скорочення викидів CO 2 на 24 тис. тонн на рік. Проект отримає стимулюючий грант в розмірі $534,8 тис. В рамках програми ЄБРР «Центр фінансування і передачі технологій в сфері пом'якшення кліматичних змін і адаптації до них» (FINTECC). Також буде отримано грант у розмірі €22,15 тис. З Інвестиційного фонду сусідства Європейського Союзу.