друкувати


Держпродспоживслужба посилить співробітництво з Польщею — офіційно

3 травня 2016, 13:57

Держпродспоживслужба та Головний ветеринарний інспекторат Польщі обговорили співробітництво в галузі ветеринарії. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужба.

Відбулася робоча зустріч між представниками Держпродспоживслужби України та Головного ветеринарного інспекторату Республіки Польща, яку було організовано у рамках четвертого засідання Українсько-Польської робочої групи з питань співробітництва в галузі сільського господарства під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Владислави Рутицької.

У зустрічі, зокрема, взяли участь Голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа, заступник Голови Держветфітослужби України Олександр Вержиховський та Головний ветеринарний лікар Польщі Кшиштоф Яжджевський.

У рамках зустрічі було підписано ветеринарний сертифікат на експорт яловичини (за виключенням м’яса механічного обвалювання) з Республіки Польща в Україну.

Крім того, сторони обговорили поточне співробітництво між двома країнами, зокрема в рамках епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней та сказу, а також результати програми боротьби зі сказом на території України, яка фінансується Європейським Союзом.