друкувати


7 локомотивів General Electric прибули в Україну

24 жовтня 2018, 11:50

Ще 7 локомотивів General Electric прибули до порту "Чорноморськ". Сьогоднішній ранок розпочався з вивантаження тепловозів із судна. Вони, як і 8 попередніх, попрямують на Крюківський вагонобудівний завод для остаточного укомплектування. Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» буде продавати списані локомотиви і вагони.

Як зазначив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, тим часом продовжується процес сертифікації тепловозів. Після отримання сертифікату відповідності для прийому в експлуатацію, орієнтовно в листопаді, локомотив GE здійснить пробіг 150 км на залізничній мережі України. Потім локомотиви будуть задіяні в перевезеннях. Сертифікацію здійснює орган із сертифікації продукції вагонобудування ДП «Український науково-дослідний інститут вагонобудування».

Євген Кравцов також наголосив на екологічності нових тепловозів. «Залізничний транспорт прагне бути «зеленим» видом. Оновлення тягового рухомого складу більш екологічними локомотивами GE забезпечить збільшення перевезень і зменшення викидів в атмосферу порівняно з існуючими тепловозами», – зауважив Євген Кравцов.

За контрактом перша партія тепловозів TE33A серії Evolution виробництва General Electric складається з 30 одиниць. Компанія поставила загалом вже 15, інші, як і передбачає контракт, надійдуть у першому кварталі 2019 року. Задіємо їх до перевезень на півдні країни – вони курсуватимуть на мелітопольському, миколаївському та маріупольському напрямках, на найбільш вантажонапружених ділянках», – розповів Євген Кравцов.